Slipa ditt marmorgolv som nytt igen 

Varför lägga in nytt golv? Vi slipar marmorgolv så det blir som nytt!
Med Gävle golvteknik får ditt marmorgolv omsorg, kunskap och framför allt en ny vacker yta. Ett marmorgolv kan i princip slipas hur många gånger som helst, vilket gör det till ett perfekt golv att återanvända och återbruka. 

Tycker du att ditt marmorgolv har tappat glansen? Verkar det repigt och slitet? Ett slitet golv kan vara svårt att hålla rent och gör att den klassiska skönhet som är marmorstenens signum falnar en aning. Men genom att slipa golvet kan det bli som nytt igen. Marmor finns i olika utförande, varianter och hårdhet, med rätt golvslipning och putsning får du fram hela stenens spektra av färger och skimmer.  

Välj golvslipning som: 


Bygger på 30 års erfarenhet av att analysera hur mycket, hur djupt och hur många gånger marmorgolvet behöver slipas för att bli snyggt. Lägg sedan till lika många år av praktisk erfarenhet. 

Använder diamantslipning av världsledande teknik från HTC. Diamantslipning är grunden av vid all renovering och putsning av marmorgolv.  

Är en miljövänlig investering i ditt hem eller på ditt kontor. Golvslipning är mycket billigare än att lägga nytt golv – samtidigt som du återbrukar får du ett snyggt golv. 

Gör det enklare att städa. Ett nyslipat marmorgolv är lättare att hålla rent och är mer lättstädat än ett golv som har en mer uppruggad och gammal yta där damm och smuts lättare fastnar. Vi hjälper dig med skötselråd. 

Att slipa, laga och polera marmorgolv är en god investering  


Ett marmorgolv som har fått mindre hål eller andra skador kan ofta repareras. Idag finns det material som gör det möjligt. Och har du under en renovering upptäckt att det under plastmattan ligger ett marmorgolv som har limrester och spackel på sig, så behöver inte det betyda att du inte kan ta tillvara den vackra stenytan. Idag finns det avancerad slipningsteknik som försiktigt kan få bort alla rester och ta fram ren och ny yta. Marmor är ett starkt stenmaterial som kan slipas flera gånger under sin livslängd som golv. Det gör att det alltid är värt att renovera och fräscha till ett marmorgolv som redan är inlagt. Hos oss kan du få hjälp med bedömning av det befintliga golvet. Det är nämligen inte alltid säkert att det är marmor, även om det ser ut så. Ibland misstas kalksten eller granit för marmor. Dessa stengolv går dock också att slipa (inlänk till sidan om natursten). Kontakta oss för en bedömning av golvet, så får du råd och förslag på åtgärder samt offert och inbokning av tid för slipning. (inlänk till kontaktsida) 

Kontakta oss


För mer information kontakta oss på tel 070-585 46 66 eller via formuläret intill. Vi arbetar främst i Gävle, Uppsala och Stockholm men även i andra delar av landet.

Viktigt när du väljer marmor


Marmor är en vacker sten som ger en känsla av natur, storslagenhet, en aning lyx och ser även till att reflektera och ljusa upp kontorslokaler, hallar, badrum, kök och vardagsrum. Marmor är besläktat med kalksten och har en porös sammansättning av stenmaterial. Det innebär att den är väldigt känslig för och reagerar på syra. Två exempel är citrusfrukter och vin – tänk därför på att inte använda kalklösande medel, citron eller vinäger när du städar och torkar av ytor med marmor. Det ger nämligen fläckar och missfärgningar i stenen och förstör den lyxiga och rena känslan. Läs alltid noga på dina städprodukter och är du det minsta osäker, använd den inte. Kontakta istället fackmän. Du får gärna fråga oss i samband med golvslipning, och få hjälp med rengöringsmedel och instruktioner – det tjänar du och ditt marmorgolv på.

Golvslipning som tar hand om ditt marmorgolv


Oavsett om ditt marmorgolv är en del av din butiksinredning, finns i en galleria eller är en upptäckt under en pågående husrenovering, så kan du få hjälp med konsultation, förslag på slipning och renovering golvet hos oss. Gävle golvteknik utgår från Gävle-området, och arbetar mest i Stockholm och Uppsala med omnejd. Finns du och ditt marmorgolv i andra delar av landet kan du höra av dig ändå. Antingen kan vi hjälpa dig, eller så kan vi rekommendera en bra golvslipare i närheten. Börja med att kontakta oss genom att skicka ett meddelande här nedan eller slå oss en signal på telefonnummer 070-585 46 66.