Vackrare betonggolv med HTC Superfloor™

Slipat betonggolv
Världsledande teknik och skicklig golvslipning ger släta, vackert polerade och hållbara betonggolv. Med betong får du ett golv med ett modernt uttryck som både är lätt att förnya, vårda och där färg och nyans kan anpassas efter dina önskemål.  

Det är en konst att slipa betonggolv. Det krävs öga för hur golvet ser ut, där små ojämnheter och minimala knölar av uppstigande stenar och grusbildningar i cement kan påverka ytan i slipningen. Det gäller att veta mycket tryck och djup som behövs för att slipa bort dem och få fram en vacker betongyta. Att hålla rätt hastighet och placera maskinen rätt. Det innebär att hålla slipningen kant i kant, efter där golvet har slipats och där ny yta ska slipas för att undvika fula och missklädsamma ränder. Sedan har själva slipmaskinen stor betydelse för ett vackert betonggolv. Gävle golvteknik har slipat golv sedan 1991 och har sedan starten använt HTC:s maskiner. Idag är de så välkända och etablerade att HTC Superfloor både är ett varumärke och en metod för att förädla, slipa och polera betonggolv. I HTC Superfloor ingår slipning med HTC:s effektiva maskiner och diamantverktyg. Resultatet är slående och lyfter alla de estetiska egenskaper som betong och polerade betonggolv kan uttrycka.

Ett polerat betonggolv har många fördelar


Ett polerat betonggolv kräver lite i underhåll och rengöring, det är tåligt och lättskött, vilket gör det till ett ekonomiskt alternativ för alla som går i golvläggningstankar. Betonggolv är också golv där dammbildningen blir obefintlig, vilket är ett extra plus för dig som vill ha HTC Superfloor i din företags- eller verkstadslokal. Genom HTC Superfloor får du ett komplett koncept för polering av betonggolv som ger dig nära nog ett garanterat vackert golv. Nära nog eftersom det handlar också om den som slipar och kör maskinen. Men HTC Superfloor innebär att betonggolvet slipas mekaniskt så att det ytliga cementslammet, även kallad betonghuden, avlägsnas och den underliggande, starkare betongen exponeras. Betonggolvet slipas och poleras sedan enligt en väl utarbetad och beprövad metod med HTC:s egenutvecklade maskiner och diamantverktyg. Ditt golv får en helt slät utseende med slitstark yta, som både är funktionell och estetisk. 

Kontakta oss


För mer information kontakta oss på tel 070-585 46 66 eller via formuläret intill. Vi arbetar främst i Gävle, Uppsala och Stockholm men även i andra delar av landet.

Ett gammalt och ett nytt betonggolv blir vackert av golvslipning


Betong är ett hållbart och vackert golvmaterial, och efter slipning bör ytan behandlas för att stå emot smuts och blir riktigt smutsavvisande. Det finns olika möjligheter att ytbehandla och du varmt välkommen att diskutera olika vägval för att nå den finish på betongytan som du vill ha. Vill du att mycket ballast, det vill säga sandkorn och stenar ska synas, eller vill du ha en mer jämnt betongfärgad yta? Tänk på att ytan på ett nytt golv startar redan vid gjutningen, så diskutera alltid dina önskemål med den som gjuter golvet. När slipningen är klar kan du behandla med vax, såpa, paraffin eller lack – men vi rekommenderar gärna ett miljövänligt alternativ där såpa motsvarar alla krav du har på yta, glans och tålighet.

Goda råd när du väljer betonggolv


Ett riktigt vackert betonggolv börjar alltid med en förstklassig gjutning. Redan här är det viktigt att veta om du vill ha tät yta eller mer möjlighet för porer och luftbullor att sätta prägel på golvets känsla och finish. För att göra slipningen enklare och få så lite gjuthud som möjligt är det bra att glätta betongen vid gjutning. Glätta innebär att man pressar bort luftbubblor i ytan och ser till att ytan blir jämna och slät. Vill du inte att stenar ska synas i ditt betonggolv är glättningen extra viktig. Väder, temperatur och betongsort påverkar när glättningen är bäst att göra. Ett gott råd från oss är att satsa på en riktigt duktig betonggjutare och ha en dialog med honom eller henne kring hur du vill att ytan ska se ut. Tänk också på att det finns nästan hur många olika kvaliteter och recept på betong som helst, och vill du till exempel ha ett ljust golv kan du blanda i ljusa färgpigment. Ta dig tid att fundera igenom vilken nyans och kvalitet som passar ditt hem, ditt golv och dina behov bäst. Du är alltid varmt välkommen att höra av dig till oss med frågor eller om du vill ha inspiration kring betonggolv

Vi erbjuder även rådgivning inför gjutning då betonggolvet ska slipas.