HTC Superfloor™

Slipat betonggolv
HTC Superfloor är enkelt uttryckt ett registrerat namn  på ett förädlat, slipat betonggolv, slipat och polerat betonggolv med HTC:s effektiva maskiner och diamantverktyg. Golvet blir estetiskt tilltalande och bidrar till en bättre arbetsmiljö då dammbildningen blir obefintlig. Det är ett ekonomiskt fördelaktigt val tack vare låga kostnader för underhåll och rengöring.
HTC Superfloor är ett komplett koncept för polering av betonggolv. Det innebär att man slipar betonggolvet mekaniskt så att det ytliga cementslammet,  betonghuden avlägsnas och den underliggande , starkare betongen exponeras. De kallas därför av en del även för exponerad betong, även polerad betong . Betonggolvet slipas och poleras sedan enligt en väl utarbetad och beprövad metod med HTC maskiner och diamantverktyg. Golvet erhåller en helt slät yta med mycket hög kvalitet, både funktionellt och estetiskt. Inga kemikalier behövs för att uppnå ett högblankt golv men kvaliteten på betongen och utseendet har naturligtvis betydelse för slutresultatet.

Det är möjligt att slipa ett HTC Superfloor på både nygjutna och gamla befintliga betonggolv. Slutresultatet är mycket beroende av hur golvet är gjutet. Då metoden ger ett mycket jämnare golv med knappt märkbara skarvar är golvet idealiskt där man använder pallyftare och truckar tex lagergolv, industrigolv, garagegolv men har på senare tid blivit allt mer populärt även  i nybyggda villor och i butiker  och kontor  . Ta gärna en titt på exempelbilder i Galleriet.

Faktorer som påverkar den slutliga finishen


  • Ballastens kvalitet och färg
  • Cementens färg
  • Kvaliteten på betongen, och hur de är gjutet (jämnhet)
  • Slipdjup. Med olika kornstorlek på diamantsegmenten kan påverka hur djupt man slipar i betongen och därmed hur mycket av ballasten som blir synlig.

Kontakta oss


För mer information kontakta oss på tel 070-585 46 66 eller via formuläret intill. Vi arbetar främst i Gävle, Uppsala och Stockholm men även i andra delar av landet.