Natursten/marmor

Varför lägga in nytt golv?

Vi slipar stengolv så det blir som nytt!

Alla vet att ett nytt fint stengolv är en fröjd för ögat. Men när det blir slitet är det kanske inte lika vackert längre, det är inte heller lika enkelt att hålla rent. Men det behöver inte vara nån fara. Du byter ju inte bil bara för att den är smutsig. På samma sätt är det med ett sten eller marmorgolv. Oavsett om golvet är hundra år så är ju stenen i sig själv säkert miljontals år gammalt, och behöver nödvändigtvis inte bytas ut.Det är oftast bara ytan som är sliten och repig. Hål och mindre skador går ofta att laga.

Så det vi specialicerat oss på är renovering och slipning av gamla sten och marmorgolv. Att slipa ett marmorgolv eller stengolv gör verkligen under. Det blir verkligen som nytt. Även om det är repigt och porigt efter åratals slitage från skor  så blir det blankt och oerhört fint igen om man diamantslipar ett stengolv. Ådringen i marmorstenen framträder mycket tydligare igen .Förutom det estetiska , att golvet blir vackrare att se på , så är skötsel och underhållskostnaderna  lägre efter en slipning. Vi ger naturligtvis även  råd och konsultation kring skötsel och underhåll efter diamantslipning av ert stengolv.

Ytan kan slipas olika blank, från sidenmatt till högblankt, precis som Ni önskar.

När ett stengolv är diamantslipat bör man slutbehandla eller impregnera det,  för att få det mer motståndskraftigt mot smuts och fläckar. Vi erbjuder även Cristallisering av marmorgolv ochstengolv , som är en typ av  polering med stålull ,som görs efter att golvet diamantslipats med HTC-maskiner. Den poleringen gör golvet extra hårt och högblankt. Vi är ett av få företag i landet som behärskar och utför cristallisering av marmorgolv.

Vilka är våra kunder?

​​​​​​​
Våra kunder är främst företag, butiker med sten/terazzogolv , banker, kommuner, bostadsrättsföreningar samt även en del privata hem. Vi arbetar främst i Gävle, Uppsala och Stockholm men även i andra delar av landet.

Gå gärna in på Galleri för att se på exempelbilder
5252
5
Vi har över 20 års erfarenhet av att renovera och slipa naturstensgolv såsom kalksten och marmor, och att slipa terazzo och betonggolv. Vi slipar och lagar även trappor i trapphus.
​​​​​​​
Vid ev frågor och funderingar,  eller om ni skulle vilja ha en provslipning på ert golv(kostnadsfritt) tveka inte att kontakta oss.